Ето пълния текст на публикацията на депутата Елисавета Белобрадова: Тази нощ

...
Ето пълния текст на публикацията на депутата Елисавета Белобрадова: Тази нощ
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: От липсата на подкрепа за българите в РСМ печели само Костадин Костадинов

Ето цялостния текст на обявата на депутата Елисавета Белобрадова:

 

Тази нощ един българин е бил пребит в Охрид, Северна Македония. От месеци получавам непрекъснати сигнали от българи, които са уволнявани и заплашвани. Вчера водих диалози с уплашени хора, които са жертва на тормоз от месеци и изпратих писма до Министър-председателя, Министерството на външните работи и посланика ни в Скопие, което се оказа предизвестие за настъпилия през вчерашния ден случай. Нека си го кажем. Няма поддръжка от страна на институциите за българите там, тъй като няма никакъв запас. Няма правна поддръжка, нямат към кого да се извърнат. От всичко това изгода има единствено господин Костадин Костадинов, който преди малко излезе на трибуната, с цел да насочи следващите антиевропейски апели и да намесва несъстоятелно името на Христо Грозев, както повелява проруската политика, която редовно води.

Той явно не знае, че жителите на Северна Македония с българско съзнание са най-големите поддръжници на Европейския съюз и Украйна. Във всичките ми диалози с българи там, са ме питали “Ама за какво сте такива русофили в България? Не си ли помните историята? ” Фактите са, обаче, че пасивността на българската страна е с капацитет на застрашаване на националната сигурност. Пренебрегването на тези произшествия, неналичието на поддръжка и съответна реакция демонстрира, че нямаме подготвеност да се надигнем против това предизвикателство във външната ни политика. Вероятно нямаме политическа воля. Един ден провокациите ще минат границата и ние няма да сме подготвени за това, което целят.

Най-голямото ми безпокойство е, че пасивността на изпълнителната власт не е инцидентна. Широко поле за изявите на " Възраждане ", надигане на антиевропейски настроения, липса на поддръжка за българите в Северна Македония. От това нищо положително няма да произлезе.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР